Uitvaartverzorging Rietdijk in Leimuiden

Uitvaartverzorging Rietdijk is een kleine familieonderneming van meer dan 100 jaar oud. Sinds 2006 is het bedrijf in handen van de derde generatie Rietdijk, Annet Rietdijk-Wesselius en Piet Rietdijk. Ze werken vooral in Leimuiden, Rijnsaterwoude en de directe omgeving.

De uitvaartverzorgers

annet rietdijk wesselius

Annet Rietdijk-Wesselius

Vanaf het moment waarop een overlijden wordt gemeld tot het afscheid heeft Annet contact met de nabestaanden. Over haar werk zegt zij: “Ik heb dankbaar werk als uitvaartverzorger. Het is bijzonder om er op een emotioneel en hectisch moment voor de nabestaanden te zijn, rust te creëren, werk en zorgen uit handen te nemen en om samen een passende uitvaart te regelen.”

piet rietdijk

Piet Rietdijk

Piet heeft onder meer de praktische taak van vervoer en verzorging.
Het overbrengen van overledenen, het regelen van een thuisopbaring of het dragen van de kist bij een uitvaart zijn werkzaamheden die hem al meer dan 40 jaar voldoening geven. Hij denkt mee met Annet als er bijzondere uitvaarten geregeld moeten worden.

marja van tol

Marja van Tol-van der Luit

Tijdens vakanties of in drukke perioden is Marja de vervanger van Piet en Annet. Marja is uitvaartleidster in Oude Wetering en omstreken.
“Ik vind het bijzonder om dichtbij de nabestaande te komen, een luisterend oor te mogen bieden en met elkaar een liefdevol afscheid voor te bereiden.”

Annet, Piet en Marja regelen met zorg en aandacht voor uw persoonlijke wensen een uitvaart, zodat u kunt terugkijken op een mooi afscheid.

Familiehistorie

Piet en Annet hebben het bedrijf in 2006 overgenomen van vader Piet Rietdijk, die meer dan 50 jaar de uitvaarten heeft verzorgd, naast zijn werk in de manufacturenwinkel. Hij was de zoon van opa Rietdijk, de grondlegger van Uitvaartverzorging Rietdijk.

Annet: “Voor velen is de dood een moeilijk onderwerp om over te praten. Bij ons thuis, in huize Rietdijk en Wesselius was dit heel normaal, het hoorde erbij. Op 1 maart 1921 heeft opa Piet Rietdijk met onder meer mijn opa Karel Wesselius ‘de Protestantsche Begrafenisch Vereeniging voor Leimuiden en Rijnzaterwoude en omstreken’ opgericht. Dit is nu de huidige Protestantse Uitvaartvereniging Leimuiden en Rijnsaterwoude en omstreken. Opa Piet Rietdijk was voorzitter en opa Karel Wesselius secretaris.”

Bij de familie Wesselius werd ook het werk voor de begrafenisvereniging voortgezet door de volgende generatie: vader Wim Wesselius is jarenlang chauffeur geweest op de rouwauto. In het bestuur van de vereniging was hij penningmeester. Drie broers Rietdijk en Wesselius zijn nog steeds drager en chauffeur voor de vereniging.

rietdijk uitvaartverzorging koets met voorloper
leidsche courant 1921