Specifieke wensen

Het is niet vreemd als uw dierbare voor zijn of haar overlijden heeft nagedacht over de uitvaart en specifieke wensen heeft. Het geeft rust en het helpt u als nabestaande als deze keuzes zijn vastgelegd. We komen graag bij u langs om met u te praten over uw wensen en de mogelijkheden van een uitvaart.

Begraven of cremeren, en waar?

Begraven

Kiest u voor begraven, dan zal dat in Leimuiden op de Algemene Begraafplaats bij de Dorpskerk en De Ontmoeting zijn. Deze begraafplaats wordt beheerd door gemeente Kaag en Braassem. Er worden verschillende soorten graven uitgegeven:

  • Een particulier graf: nabestaanden kopen een graf voor 20 jaar; hierin kunnen maximaal twee personen begraven worden. De grafrechten kunnen na 20 jaar verlengd worden met 10 jaar.
  • Een algemeen graf: nabestaanden huren een graf voor een periode van 10 jaar; hierin worden twee personen begraven op volgorde van aanmelding. Het is dus niet mogelijk familieleden in hetzelfde algemene graf te begraven, zoals dat bij een eigen graf wel kan.
  • Particuliere kindergraven, voor kinderen tot 12 jaar
  • Particuliere urnennis, voor een periode van 10 of 20 jaar; hierin kunnen maximaal twee asbussen met of zonder urn geplaatst worden.

Ook voor het uitkiezen van een monument of urn kunnen wij u adviseren. Boot Natuursteen in Lisse levert en plaatst vakkundig de monumenten. U krijgt bericht als het monument is geplaatst.

algemene begraafplaats leimuiden

Cremeren

Kiest u voor cremeren, dan zijn er in de omgeving van Leimuiden diverse crematoria, te weten in Nieuw-Vennep, Alphen aan den Rijn, Uithoorn, Lisse, Leiden en Amsterdam.

Het is mogelijk daar een passend afscheid te houden in een grote aula of in een familieaula, afhankelijk van het aantal personen, uw wensen met de mogelijkheid aansluitend een condoleance te houden in de koffiekamer.
De urn met de as van de overledene wordt bewaard in het crematorium. De wet bepaalt dat de as hier een maand moet blijven. U ontvangt een brief met de vraag of u de as wilt ophalen of uitstrooien bij het crematorium.

Wel of geen uitvaartdienst en zo ja, waar?

Dorpskerk

Wilt u een uitvaartdienst voor de overledene, dan kan dat in Leimuiden in de Dorpskerk, een monumentale kerk gebouwd in 1806. De laatste restauratie vond plaats in 2012, toen de bouw van het naast gelegen kerkelijk centrum De Ontmoeting is gerealiseerd. De kerk en De Ontmoeting zijn met elkaar verbonden via de Kloostergang.

De Ontmoeting

Dit kerkelijk centrum naast de Dorpskerk in Leimuiden is geschikt voor een condoleance of als alternatieve ruimte voor een afscheidsbijeenkomst. Op beide locaties kan de plechtigheid worden gestreamd (uitzending van beeld en geluid). U heeft de keuze uit vier zalen, geschikt voor 10 tot 150 personen.
Uw wensen voor de catering worden besproken met de beheerder van De Ontmoeting.

dorpskerk leimuiden
de ontmoeting leimiuden