Wat kost een uitvaart gemiddeld? Dat is lastig te zeggen, omdat de kosten worden bepaald door de wensen. Een crematie van 2000 euro en een begrafenis van 10.000 euro komen beide voor. Meestal liggen de kosten tussen de 5000 en 7000 euro.

Uitvaartvereniging Leimuiden

Uitvaartverzorging Rietdijk werkt al sinds de oprichting nauw samen met de Protestantse Uitvaartvereniging Leimuiden. Leden van de vereniging kunnen rekenen op een verzorgde en passende uitvaart door onze onderneming.

Vrij om te kiezen

U kunt met iedere uitvaartverzekering bij ons terecht, of dat nu een kapitaal- of naturaverzekering is. Ook als u een verzekering hebt afgesloten bij een grote verzekeringsmaatschappij zoals Dela of Monuta, bent u vrij om een uitvaartonderneming te kiezen die bij u past. U bent niet verplicht dit door uw verzekeraar te laten invullen.

De uitkering

  • Hebt u een kapitaalverzekering, dan krijgt u een geldbedrag uitgekeerd, dat vrij te besteden is.
  • Hebt u een naturaverzekering, dan bent u verzekerd voor een in de polis omschreven pakket aan diensten.
    Het standaardpakket bij een naturaverzekering bestaat vaak uit een standaardkist, 50 kaarten, één volgauto en het rouwvervoer en de kosten van een eenvoudige crematie of algemeen graf. Deze uitvaartverzekering dekt dus niet een volledig verzorgde uitvaart! Wilt u iets buiten het standaardpakket, dan dient u bij te betalen. Wilt u een uitgebreidere uitvaart, dan kan de keuze voor een kleinschalige onderneming goedkoper zijn.

Annet Rietdijk komt u graag helpen met het samenstellen van de uitvaart en kan daarvoor dan ook een offerte maken. Om verrassingen te voorkomen is het raadzaam na te gaan voor welk bedrag of welke diensten u precies verzekerd bent. Als u dat wenst, regelt zij het uitkeren van de verzekering, zodat u daar geen omkijken naar heeft.